Fijn dat u lid bent van Golfclub Krokkebaas.

Niet alleen is golf de sport met wereldwijd de meeste beoefenaars maar is het tevens de sport waar het grootste aantal misverstanden over bestaan, daarom enkele toelichtingen waarmee ik wil proberen deze misverstanden uit de wereld te helpen.

In de golfsport vinden zowel dames als heren, jongeren en senioren een sportieve en gezonde uitdaging. Iedereen, ieder op zijn niveau, vindt in de golfsport een aangenaam tijdverdrijf en dit niet alleen voor zichzelf maar tevens voor het ganse gezin.

Wat golf verschillend maakt aan ander sporten is dat men in de eerste plaats tegen zichzelf speelt en dit samen doet met andere amateurgolfers. De spelregels en het unieke handicapsysteem, waar we later nog op zullen terugkomen, maken dat iedereen met iedereen kan samen spelen en een veelvoud van fijne sportieve momenten kan delen. In de golfsport spreekt men nooit van tegenstrevers maar van medespelers wat deze sport opnieuw uniek maakt.

Tot voor kort werd golf gezien als een elitaire sport en had men de indruk dat de drempel om deze sport te kunnen beoefenen zeer hoog lag. Niets is minder waar! Sinds golf in 2013 door Bloso werd verkozen tot sport van het jaar is de populariteit enorm toegenomen en hebben meer en meer mensen de weg naar een golfclub gevonden om volop te genieten van deze prachtige sport.

Golfclub Krokkebaas is een van de weinige golfclubs in België met een golfschool, met ondertussen meer dan 24 jaar ervaring, welke de ideale omkadering heeft om nieuwe golfers wegwijs te maken zowel op technisch als op theoretisch vlak. Ons objectief is van elkeen een gedreven golfer te maken die, met respect voor de regels, plezier beleeft aan deze sport.

Ik hoop dat u hierna via deze site een antwoord vindt op de meeste van uw vragen en de nodige informatie krijgt die u als beginnend golfer nodig heeft.

Samen met mijn vice-captains sta ik ten volle ter uwe beschikking om u te helpen bij de verdere uitbouw van uw golfloopbaan.

Ik wens u heel veel golfplezier.

Luc Bastiaensen
Captain
0472 / 88 89 49
luc@bastiaensen.eu

Luc Bastiaensen Luc Bastiaensen
Captain
Jo De Winter Jo De Winter
Vice-Captain
Jos Van Acker Jos Van Acker
Vice-Captain